Çankırı Sohbet Siteleri Çankırı Arkadaşlık Odaları

 İnsanların tercihi Muhabbet söyleşi Ortamı ile Çankırı söyleşi odaları sizlere hizmet ediyor.  Kaliteli Chat yapmak isteyen insanların uğrak yeri olan bu adres sizlere en iyi söyleşi hizmetini sunmaktadır. Yılın yarısında karlarla kaplı ulu dağları, topraklarının üçte birini kaplayan ormanları, kamp, karavan, yaya ve atlı yürüyüş bölgeleri vardır.  Bisiklet, fotoğrafçılık ve avcılık benzer biçimde pek fazlaca gezim çeşidine elverişli yaylaları, varlıklı termal kaynakları ve içmeleri, yüzyıllardır yaşatılan kültürel değerleri vardır. Sevecen insanları ve geleneksel konukseverliği ile doğayla baş başa kalmak ve kent hayatından uzaklaşmak isteyenler için idealdir.

Daha kalitel bi sohbet

Kaliteli ortam için buradayız sizlere en iyi Chat söyleşi ortamını sağlıyoruz. Seviyeli söyleşi ve keyifli sohbetin değişmeyen adresindesiniz. Çankırı ilinin ilçeleri; Atkaracalar, Bayram ören, Çerkeş, Eldivan, Eskipazar, Ilgaz, Kızılırmak, Korgun, Kurşunlu, Orta, Ovacık, Şabanözü ve Yapraklı’dır.

Yapraklı: Çankırı’ya 32 km uzaklıkta bulunan Yapraklı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde panayırıyla ünlüydü. İlçe sınırları içeresinde bulunan Büyük plato 1600-1700 metre yükseklikte bir gezim ve tabiat cenneti gibidir.

Çankırı Sohbet Sitesi İle Bağlanın

Seviyeli söyleşi ortamları bulunan söyleşi odaları ile sizlere Chat yapma imkânı sunmuş bulunmaktayız. Sohbetlerde adresimiz ile hepimiz rahat söyleşi edebilirler. Karayolu: İstanbul’u Doğu Anadolu ve Karadeniz’e başlamış olan E-80 karayolu Çankırı ilinden geçmektedir. Otobüs terminali şehir merkezindedir. Otogar Tel : (+90-376) 213 12 17

Demiryolu: Demiryolu ile Ankara ve Zonguldak illerine ulaşım imkânı bulunmaktadır. Gar şehir merkezindedir. İstasyon Tel : (+90-376) 213 13 19

Havayolu: Çankırı iline, Ankara Esenboğa havalimanı(130 km) vesilesiyle havayolundan ulaşım imkanı bulunmaktadır.

İyi bir sohbete başlayın

Kaliteli söyleşi etmek Chat yapmak için buradayız. Kaliteli söyleşi odaları sizlere eğlenceli vakit geçirtir. Çankırı’da buluna türbeler Emir Karatekin Bey Türbesi ve Hacı Murad-ı Veli Türbesidir.

Taş Mescit: (Cemalettin Ferruh Darülhadisi) Çankırı’da Selçuklu Dönemi’nden kalma en mühim yapıdır. İki ayrı yapıdan oluşan eserin şifahane bölümü, Anadolu Selçuklu Hükümdarı Keyhüsrevoğlu I. Alaattin Keykubat zamanında Çankırı Atabeyi Cemaleddin Ferruh tarafınca Miladi 1235 senesinde yaptırılmıştır. Şifahaneye 1242 senesinde bir de darulhadis bölümü ilave edilmiştir.

Yapının plastik sanatlar bakımından önemi ise, üstünde yer edinen iki tane figürlü parçadan meydana gelmektedir. Bunlardan biri devamlı yayınlara mevzu olmuş ve üstünde durulmuştur. 100×25 santimetre ebatlarındaki bu kabartmanın özelliği, gövdeleri birbirine dolanan iki ejder (yılan) motifidir. Ejderlerin başları birbirine karşılıklı gelecek halde biçimlendirilmiştir. Günümüzde “Tıp Sembolü” olarak kullanılan kabartmanın orijinali kaybolmuş olup aslına müsait olarak yaptırılan yenisi yerine konulmuştur.

Yorumlar

Yorum Gönder